Covidové obdobie nás naučilo, že veľmi veľa činností aj samotnej práce vieme robiť z domu. Preto sa aj my v realitnej kancelárii stretávame s klientmi, ktorí sa rozhodnú presťahovať z bratislavského bytu do rodinného domu, ktorý sa nachádza v menšom meste alebo na dedine. Nemusí ísť vyslovene o vidiek, ale aj o okrajové a rýchlo sa rozvíjajúce prímestské časti.

Aké to má výhody?

  1. Väčší životný priestor - človek nie je limitovaný bytovým priestorom, ale má k dispozícii aj terasu, záhradu, je bližšie k prírode. Vie oddychovať už doma, stačí si vyjsť na vlastný pozemok. Máte priestor aj na svoje záľuby, môžete ich realizovať doma, viete si dopestovať zeleninu a psík nevyžaduje toľko venčenia, zahrá sa aj na dvore.
  2. Pokojné prostredie – hluk, stres, dopravné zápchy, plné nákupné centrá. V meste sme obklopení každodenným stresom, stále sa niekde presúvame, ponáhľame, trávime čas v zápche a nakoniec nevieme zaparkovať. Vidiek a dediny sú v tomto iné, život tam plynie pomalšie, nie je tam taká hustá doprava ani problém s parkovaním. Celkovo sa tam žije pokojnejšie a menej stresujúco.
  3. Homeoffice - veľkým lákadlom je možnosť pracovať z domu, teda homeoffice. Ušetrený čas na presúvanie viete stráviť s rodinou alebo sa venovať záľubám. Veľkou výhodou sú aj ušetrené finančné náklady na cestovanie. Peniaze sa dajú radšej investovať do zveľadenia nehnuteľnosti, ktoré nám bude nielenže spríjemňovať bývanie, ale zvýšime tým aj hodnotu domu.  
  4. Susedia - ďalšou výhodou je komunitné bývanie, lebo na dedine zväčša poznáte svojich susedov. Viete si navzájom vypomôcť. Jednoduchšie to majú aj rodičia, ktorí môžu kočíkovať pri svojom dome. Keď dieťa rastie, viete ho pustiť s kamarátmi na ulicu alebo do obchodu či školy. Mamičky na materskej sa počas dňa jednoduchšie navštevujú, spolu kočíkujú, rodiny si organizujú grilovačky alebo oslavy.
  5. Služby – určite sa nedá porovnávať kvalita služieb na dedine a v meste, ale dnes už má každá obec celkom dobrú občiansku vybavenosť, od potravín, pošty, škôlok, ihrísk. Obec zveľaďuje okolitý priestor pre občanov, snaží sa uľahčiť život svojim občanom, zvyšovaním aj pracovných príležitostí a poskytovaním služieb a tým láka aj nové mladé rodiny.

Komu sa teda oplatí bývať mimo Bratislavy?

Ľuďom, ktorí túžia po pokojnom živote, tým čo môžu pracovať z domu, mladým rodinám, ktoré uprednostnia komunitné bývanie. Pre bývanie na vidieku sa často rozhodnú ľudia túžiaci po chalupe, ktorým sa nechce prevádzkovať dve nehnuteľnosti/domácnosti. Na vidieku pocítite určite nižšie životné náklady na bývanie, ušetríte na každodennej doprave v meste aj na parkovaní. Jednou z najväčších výhod je vlastnenie pozemku, na ktorom si užijete čerstvý vzduch, záhradu, bazén, pestovanie zeleniny alebo úrodu z ovocných stromov. Je to úžasná psychohygiena! 

LIVIANTE nie je iba realitná kancelária. Je to dôležitý partner – skutočný profesionál, ktorý vás spoľahlivo prevedie celým procesom kúpy, predaja alebo prenájmu nehnuteľnosti.




Viac o nás

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Vašich vysokých nárokov sa v realitnej kancelárii LIVIANTE nebojíme.

Realitný proces riešime komplexne, zabezpečujeme pre klientov všetky potrebné úkony spojené s predajom i kúpou. Pri analýze a konzultáciách prihliadame nielen na aktuálnu situáciu na trhu a budúci vývoj, ale aj vaše osobné plány a investície. Na základe dlhoročných skúseností z bankového prostredia vieme klientom zaručiť najvýhodnejšie možné financovanie.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.