Konateľka realitnej kancelárie LIVIANTE Alexandra Novák sa aktívne podieľala na organizácii konferencie Združenia realitných kancelárií Slovenska (ZRKS), kde aktuálne pôsobí na poste prezidentky. Podarilo sa jej na konferenciu pritiahnuť zaujímavých prednášajúcich z rôznych sektorov, čo bolo lákadlom aj pre samotných účastníkov. Realitná kancelária LIVIANTE poňala konferenciu ako teambuilding a zúčastnili sa jej aj realitné maklérky Zuzana Murínová, Dari Haidari a Monika Kironská.

Celé podujatie sa nieslo nielen v odbornom, ale aj priateľskom duchu, keďže mnohí realitní odborníci sa poznajú už dlhé roky a pravidelne sa na akciách ZRKS stretávajú. Prezidentka ZRKS Alexandra Novák privítala všetkých prítomných príhovorom, v ktorom zhodnotila aktuálnu situáciu na realitnom trhu a zároveň vyzdvihla spoločný realitný portál združenia ZoznamRealit.Sk. Prítomným prezradila niekoľko tipov, ako môžu pridať ruku k dielu a podieľať sa na propagácii portálu, aby sa stal známejším a využívanejším, z čoho môžu pozitívne čerpať všetky inzerujúce realitné kancelárie a podporiť tak lacnejšiu formu inzercie ako na komerčných portáloch. O vývoji na trhu s inzerciou a o podaní podnetu ZRKS na Protimonopolný úrad SR hovoril predseda Správnej rady ZRKS Marek Šubrt. Bohužiaľ, podnet je stále v štádiu riešenia a nedá sa odhadnúť, kedy sa realitná obec dočká výsledku.

Po úvodnom príspevku vedenia ZRKS nasledovala prednáška o marketingu. Prednášal Ján Májek z digitálne agentúry UPVISION, ktorá sa vo svojej činnosti zameriava aj na realitné kancelárie a developerov, preto dokáže poradiť marketingové nástroje, ktoré sú v tejto oblasti efektívne. Keďže takmer všetci hľadajú nehnuteľnosti na internete, väčšina nástrojov sa využíva v online svete, ale je niekoľko prípadov, kedy sa oplatí využiť aj offline frmyy ako letáky, billboardy alebo reklamné plachty.

Po odbornej prednáške nasledovali príklady z praxe vo forme moderovanej diskusie, kde tri realitné kancelárie predstavili svoju taktiku a fungovanie, ako sa im darí aj v prípade, že trh je spomalený a iné realitné kancelárie predávajú menej. Napríklad realitná kancelária Bývanie pre Vás vykupuje byty v pôvodnom stave, rekonštruuje ich podľa predstáv budúcich majiteľov a po dokončení ich predáva dohodnutým kupujúcim. RADO Reality spustili projekt RentHub – prenajmú si byty od majiteľov a až následne hľadajú nájomcov a realizujú kompletnú správu bytu (prenájom, upratovanie, opravy). Alexandra Novák prispela tiež svojim know-how. Z bankového prostredia sa naučila, že základom je budovanie vzťahov a dobrého mena. Opísala ako sa jej darí na sociálnej sieti LinkedIn a ako LIVIANTE získava recenzie na Google, vďaka čomu si realitnú kanceláriu nájdu aj ďalší klienti, mnohokrát aj zo zahraničia. Po diskusii prišli na rad neformálne debaty medzi majiteľmi realitných kancelárií o maklérmi, kde si vymenili skúsenosti zo svojho fungovania, ale aj úsmevné príhody z každodennej práce.

Druhý deň konferencie začal vážnou témou a tou je overovanie klientov, ktoré realitným kanceláriám vyplýva zo zákona. Odborníci Mário Tuchscher a Daniel Gabčo, ktorí v minulosti pôsobili vo Finančnej spravodajskej jednotke Ministerstva vnútra SR a venujú sa legislatíve AML v bankovom prostredí, ozrejmili realitným kanceláriám ako plniť legislatívne povinnosti, aby sa pri kontrole vyhli pokutám, ktoré boli nedávno udelené práve realitným kanceláriám a to vo vysokých sumách 25-tísíc eur a 50-tisíc eur. Záver konferencie patril analytikovi Matejovi Horňákovi zo Slovenskej sporiteľne. Vo svojom príspevku sa venoval nielen ekonomickej analýze uplynulých mesiacov, ale aj predikcii do budúcnosti z pohľadu znižovania úrokových sadzieb a ďalších faktorov, ktoré ovplyvňujú vývoj na realitnom trhu – nezamestnanosť, zvyšovanie miezd, rast kúpyschopnosti. Priznal sa, že sám plánuje v blízkej dobe kúpiť nehnuteľnosť a realitné kancelárie mu poradili, aby si pýtal zľavu, lebo na koni sú stále kupujúci.

Podrobnejší článok z konferencie nájdete aj na stránke ZRKS.

LIVIANTE nie je iba realitná kancelária. Je to dôležitý partner – skutočný profesionál, ktorý vás spoľahlivo prevedie celým procesom kúpy, predaja alebo prenájmu nehnuteľnosti.




Viac o nás

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Vašich vysokých nárokov sa v realitnej kancelárii LIVIANTE nebojíme.

Realitný proces riešime komplexne, zabezpečujeme pre klientov všetky potrebné úkony spojené s predajom i kúpou. Pri analýze a konzultáciách prihliadame nielen na aktuálnu situáciu na trhu a budúci vývoj, ale aj vaše osobné plány a investície. Na základe dlhoročných skúseností z bankového prostredia vieme klientom zaručiť najvýhodnejšie možné financovanie.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.